2022. augusztus 17., 14:35

Matovič nem teszi zsebre, amit kapott. Az SaS továbbra sem enged a negyvennyolcból

Elevenükbe találtak Igor Matovič szavai a következő kormány megbuktatásáról. Az SaS úgy döntött, reagál a pénzügyminiszter nyilatkozatára.

sulík matovic
Itt még mosolyognak. Archív felvétel.
Fotó: TASR

A liberális párt hivatalos nyilatkozata arra szólítja fel Igor Matovičot közleményében, hogy hazugságaival ne sértegesse tovább a négyes koalíció újbóli létrehozását célzó tárgyalásokat. „Igor Matovič többször saját magához maga igényeihez igazítja a valóságot.

Ahelyett, hogy őszintén beismerné, hogy nem alkalmas a feladatára, és felmondana, hazudik és félrevezet.

Ez nem csak arra a szavaira igaz, miszerint értelmetlen ötletét megvétózhattuk volna, bár korábban ennek pont az ellenkezőjét állította, hanem a 2011-es nyilatkozatai is megerősítik. Nem sokkal az Iveta Radičová kormányával szembeni bizalmi szavazás után Igor Matovič közvetlenül a parlament plenáris ülésén beszélt Mikuláš Dzurinda piszkos játékáról, aki nem akart megegyezni a kompromisszumban.

Ráadásul maga Igor Matovič sem szavazott bizalmat a (Radičová-)kormánynak, sőt büszkén kijelentette, hogy támogatni fogja az előrehozott választásokat.

Ezért ennek az embernek nincs joga azt mondani rólunk, hogy mi egy következő kormányt is megdöntünk. Saját 2011-es szavai szerint ugyanis azt az előzőt sem döntöttük meg” – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke a cas.sk portál szerint.

Branislav Gröhling a párt alelnöke szerint Igor Matovičnak bocsánatot kell kérnie a kijelentéseiért.

Többször is tanúi lehettünk már annak, hogy a pénzügyminiszter bocsánatot kért olyan bűnökért, amelyekről állítólag nem is tudta, hogy elkövette.

Ezúttal azonban egyértelmű feljegyzések vannak arról, hogy Igor Matovič 2011-ben nyilvánosan kijelentette, nem az SaS-párt okozta a kormány bukását.

Nem kellemes ez nekünk, de a hazudozás már nemcsak Robert Fico, hanem az OĽANO elnökének is a munkamódszere. Célunk a jelenlegi koalíció folytatása, de nem ezzel a személlyel együtt. Hiszen még az OĽANO képviselői is elismerik, hogy Igor Matovič karakterébe bele kell törődnünk. Ezen ok miatt sem látunk teret a kérésünktő való visszalépésre” – zárta szavait Branislav Gröhling.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.