2022. június 17., 15:02

Matovič Fico embereinek tartja a tanárokat

Igor Matovič szerint a pedagógusok tüntetését a Smer és a Hlas-SD szervezte.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Matovič szerint a Smer és a Hlas részt vehetett a demonstráción, de neki ugyanez meg volt tiltva, pedig felajánlotta, hogy megjelenik a demonstráción. A pénzügyminiszter szerint ez annak bizonyítéka, hogy az ellenzék politikusai is részt vettek a tüntetés szervezésében. A pénzügyminiszter egyébként csütörtök este, a Joj televízióban mondta ezeket a Na hrane című politikai vitaműsorban.

Én felajánlottam, hogy elmegyek a tüntetésre, nem mehettem, de a smeres képviselők ott nyugodtan gyűjthették az aláírásokat, valami itt tehát bűzlik

 – fogalmazott Matovič.

A tanárok azonban cáfolták Matovič kijelentéseit. Pavel Ondek, a szakszervezet vezetője szerint

egyáltalán nem igaz, amit Matovič mondott, csak azért találta ezt ki, hogy megint a figyelem középpontjába kerüljön és elterelje figyelmet a kormány inkompetenciájáról.

Ondek szerint Matovič kijelentéseivel semmibe veszi azon tanárok erőfeszítését, akik távolabbról utaztak a tüntetésre.

A szakszervezetek kijelentették, egyetlen párt sem finanszírozta a távolabbról érkező pedagógusok útiköltségeit, azokat a helyi és regionális szakszervezetek térítették meg.

Pavel Ondek elmondta, a rendezvény politikamentes volt, semmi köze nem volt a politikai pártokhoz, egyetlen politikus sem szólalt fel. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy bárki részt vehetett a tüntetésen, így előfordulhatott, hogy néhány politikus is jelen volt a tömegben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.