magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. február 23., 18:14

Matovič: Az OĽANO hajlandó módosítani a koalíciós szerződést

Az aláíráshoz mind a négy koalíciós partnerre szükség van, de a részükről nincs meg az akarat.

Matovič Remišová
Fotó: TASR

Az OĽANO hajlandó aláírni a koalíciós szerződést módosítását, és ezzel tisztázódna Mária Kolíková igazságügyi miniszter pozíciója. Azonban az egész koalíció részéről egyelőre nincs hajlandóság a kiegészítés aláírására - jelentette ki Igor Matovič, az OĽANO elnöke, pénzügyminiszter a kormány ülését követően.

Az aláíráshoz mind a négy koalíciós partnerre szükség van, de a részükről nincs meg az akarat. Mi már elő is készítettük a tollat, hogy legitimáljuk Kolíková helyzetét a kormánykoalícióban”

- mondta Matovič. Hozzátette, hogy a koalíciós szerződés kiegészítése értelmében a hiányzó államtitkárokat is kinevezhetnék az igazságügyi minisztériumba.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter azt mondta, az ügyben még folynak a koalíciós egyeztetések. A kiegészítés aláírásával azt a helyzetet rendeznék, amely az után állt elő, hogy Kolíková távozott a Za ľudí pártból.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke azt mondta, akkor írják alá a kiegészítést, ha garanciákat kapnak arra, hogy elkezdődik a négy kulcsfontosságú korrupcióellenes törvény kidolgozása.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.