2019. december 4., 06:18

Ma szavaznak a kórházreformról

Kedden a parlament ismét elnapolta a kórházreformról szóló szavazást. Két másik, az egészségügyi minisztérium által előterjesztett törvényjavaslattal együtt várhatóan csak ma, 11 órakor fognak szavazni róla. A halasztást Peter Pellegrini kormányfő, valamint a Smer-SD, az SNS és a Most-Híd frakciója indítványozta.

Lévai kórház
Fotó: www.nemocnicalevice.sk

A kórházreformról eredetileg még az októberi ülésen kellett volna szavazni, de végül elhalasztották azt, mivel Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter az utolsó pillanatban visszavonta a javaslatot.

Dušan Jarjabek (Smer-SD) képviselő kedden a TASR hírügynökségnek elmondta: egyelőre nem született megállapodás a témában a koalíciós pártok vezetői között.

A kórházreform célja színvonalasabb egészségügyi ellátást biztosítani a pácienseknek. A kórházaknak különböző kritériumoknak kellene megfelelniük, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. A szülések esetében például a kvóta kezdetben 320 lenne egy évre, később ezt a duplájára emelnék. Ha a kórház nem teljesítené a kvótát, nem köthetne szerződést az egészségügyi biztosítóval az adott beavatkozásra.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.