2021. július 24., 14:16

Lebuktak a migránsok

Ipolyságon egy török kamion ellenőrzése során a körzeti rendőrség illetékesei hét afganisztáni állampolgárra bukkantak, akik illegálisan érkeztek Szlovákiába.

Mehetnek vissza Romániába
Fotó: Polícia SK
Az illegális afgán migránsok

Ezt követően az érsekújvári idegenrendészetre vitték őket. Az afgánok - négy felnőtt és három kiskorú - semmilyen igazolást nem tudtak felmutatni. A kiskorúakat átadták az érsekújvári szociális dolgozóknak, akik egy gyermekotthonban helyezik el őket.

A négy felnőtt afgán, elmondásuk szerint, Romániában kértek menedékjogot, ezért őket az idegenek számára fenntartott medvei rendőrségi szálláshelyre vitték, onnan pedig majd visszatoloncolják őket Romániába, ahol menedékjogot kértek.

Elmondásuk szerint Németországba és Nagy-Britanniába igyekeztek. Afganisztánból Pakisztánon, Iránon, Törökországon, Görögországon, Bulgárián, Románián és Magyarországon át érkeztek Szlovákiába. Az út során minden lehetséges módon közlekedtek: gyalog, autóbusszal, vonaton, teherautón, miközben embercsempészek segítették haladásukat. A török kamionba Romániában szálltak fel.

Valamennyiüket COVID-19 tesztnek vetették alá, negatív eredménnyel.

Megosztás
Címkék