2023. január 12., 10:17

Krajniak: Az előrehozott választásokig el tudjuk képzelni a kormány támogatását

Véget kell vetni a jelenlegi káosznak, és egy civilizált megoldásban kell megállapodnunk, amíg a polgárok eldöntik, mi legyen Szlovákia további sorsa.

Milan Krajniak
Fotó: TASR

Ezt Milan Krajniak, a Sme rodina mozgalom alelnöke és megbízott munka- szociális és családügyi miniszter közölte a szerdai kormányülés után. Megismételte:

a mozgalom számára a kormány bukása után az előrehozott választások tűnnek a legkorrektebb megoldásnak.

Elfogadhatónak tartja, hogy ha sikerül megegyezniük az előrehozott választásokban, akkor ezek időpontjáig a Sme rodina bizalmat szavazzon a kormánynak.

Mivel a jelenlegi energiaválság idején szükség van arra, hogy a kormány alkotmányos hatáskörrel rendelkezzen, el tudjuk képzelni, hogy ha Heger megbízott kormányfő összeszedne 58-60 képviselőt, akkor az előrehozott választások idejéig támogatnánk a kormányt

– közölte Krajniak azzal kapcsolatban, hogy Heger egy új, 76 képviselőből álló parlamenti többség létrehozásán dolgozik.

Megismételte:

a mozgalom számára az előrehozott választások júniusi és szeptemberi időpontja is elfogadható.

Krajniak továbbra is támogatja az előrehozott választások megtartását lehetővé tevő alkotmánymódosítást. A népszavazás eredménye – amely még az alkotmánymódosító javaslatról szóló ülés előtt kiderül – nem befolyásolja az ezzel kapcsolatos véleményét.

A törvényben kell, hogy legyen lehetőség a választási időszak lerövidítésére, ha ezt a parlament vagy a polgárok támogatják

– állapította meg Krajniak.

És mivel ez a mi javaslatunk, a Sme rodina arra fog törekedni, hogy megszerezze a szükséges 90 képviselő támogatását

– tette hozzá a miniszter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.