Krajčí visszaül a honatyák közé

2021. március 13., 13:55
ma7 | TASR

Marek Krajčí pénteken nyújtotta be lemondását az egészségügyi miniszteri posztról és visszakerül a parlamenti képviselők sorába, az OĽANO frakciójába. Ezt a szlovák hírügynökségnek, Michal Šipoš frakcióvezető is megerősítette.

Fotó: TASR/AP

Krajčí azután mondott le, hogy a két kisebb koalíciós partner az ő távozásához kötötte a kormányban való maradását.

A tárcát azóta megbízottként Eduard Heger pénzügyminiszter vezeti. Igor Matovič kormányfő eredetileg azt szerette volna, hogy Krajčí fokozatosan adja át pozícióját, s csak azt követően távozzon, mikor elkezdődik a Szputynik V-vel való oltás, a miniszter az azonnali hivatalátadás mellett döntött.

Szóba került az is, hogy Krajčí venné át Jana Bittó Cigániková helyét a parlament egészségügyi bizottságában, de erről egyelőre sem az OĽANO, sem pedig Cigániková nem nyilatkozott.

A kormányválság a Szputnyik V vakcina megvásárlása után robbant ki, amit az EU még nem regisztrált, de már előtte is régóta feszültségek voltak a koalíción belül. Eredetileg a koalíciós vezetők már csütörtökön nyilatkoztak volna a további együttműködéséről, de a válság még nem ért véget. Az SaS hétfőre ígért tájékoztatást a hogyan továbbról.

Kövesse facebook oldalunkat is!