cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. május 10., 14:41

Korčok és Naď: Szlovákia minden segítséget megad Ukrajnának, amit csak adni képes

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter és Ivan Korčok, a külügyi tárca vezetője Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mai beszédét kommentálva közölte, Szlovákia minden segítséget megad Ukrajnának, amit csak adni képes. 

korcok nad
Fotó: repro RTVS

A védelmi miniszter ugyanakkor azt állítja, jelenleg nincs terítéken, hogy Szlovákia vadászgépeket adna át Ukrajnának, már csak azért sem, mert Kijevnek tüzérségre van szüksége. Korčok újfent azt hangsúlyozta, Kijevet minél előbb tagjelölti státuszba kell emelni. Jaroslav Naď arról beszélt, jelenleg annak lehetőségét vizsgálják, milyen haditechnikát lehetne átadni Ukrajnának úgy, hogy Nyugatról megfelelő utánpótlás érkezzen. A miniszter kiemelte, máskülönben Szlovákia nem tud haditechnikai segítséget nyújtani Ukrajnának.

Mindkét tárcavezető leszögezte, folyamatosak az egyeztetések Pozsony és Kijev között, Szlovákia minden segítséget megad Ukrajnának, amelyet megadni képes, amely nem veszélyezteti az ország védelmi képességeit.

Korčok megfutamodásnak és szégyenletesnek titulálta, hogy Robert Fico és társai nem voltak jelen az ülésteremben Zelenszkij beszéde alatt. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.