magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. augusztus 15., 15:54

Korčok: Abba kell hagyni a vérontást Afganisztánban, veszélyben a béke és a stabilitás

A szlovák külügyminiszter, Ivan Korčok (SaS) szerint a tálib lázadók betörése az afgán fővárosba, Kabulba a békét veszélyezteti az ottani régiókban.

Ivan Korcok
Ivan Korčok külügyminiszter
Fotó: TASR

A miniszter kijelentette, Szlovákia felszólítja az ország vezetőit, akadályozzák meg a vérontást. Korčok szerint a kialakult helyzet azért is rossz hír a számunkra, mert a szlovák katonák húsz éve tartózkodnak Afganisztánban, eddig béke volt, de most az életük veszélybe került.

Lélekben az ottani elesett asszonyokkal és nőkkel vagyok

- mondta Korčok, aki hozzátette, nagyon nehéz most azoknak, akik ezekben a zavaros időkben élnek Afganisztánban, mert a szabad életük veszélyben van.

A külügyminiszter elmondta,

Szlovákia az emberi jogokat és az alapvető emberi szabadságot tartja a legmagasabb értéknek, ezért felszólítja az ottani szereplőket, hogy akadályozzák meg a további vérontást.

Korčok szerint a demokratikus világ nem fogadhat el egy olyan rendszert, ahol a hatalomátvétel erőszakosan megy végbe, és ahol tömegesen embereket ölnek meg az emberi jogok semmibevétele mellett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.