2022. november 8., 14:32

Kollár pártja csökkentené a síliftek(!!!) ÁFÁ-ját, az SaS válaszul blokkolja a parlament működését

Javában zajlik a szlovák parlament keddi ülésnapja. Egymás után kerültek második olvasatba a törvényjavaslatok, egészen addig, amíg a Sme rodina egyik képviselője be nem dobta a síliftekre vonatkozó ÁFA csökkentésének ötletét.

parlament
Fotó: TASR

Az SaS képviselői annyira felháborodtak azon, hogy a több síközpontot tulajdonló Boris Kollár pártja a szokásos ügymenetet megkerülve terjeszti a parlament elé ezt az átlátszó ötletet, hogy a szavazáskor kihúzták szavazókártyáikat, ezzel tulajdonképpen leblokkolták az egész rendszert.

Az SaS pártelnöke, Richard Sulík úgy fogalmazott, enyhe kifejezés, hogy az ülést "bunkó" módon vezették.

Szerinte egészen szokatlan és felháborító, hogy az utolsó pillanatban terjesztenek be egy-egy módosító javaslatot. Akkor, amikor már az adott (itt épp a forgalmi adóra vonatkozó) törvényjavaslat a harmadik olvasatban jár. "Derült égből a villámcsapásként" vették észre a képviselőik, hogy a törvényjavaslathoz újabb bekezdést adtak, amely a "semmiből" 20%-ról 10%-ra csökkentené a sífelvonókra és wellness-berendezésekre vonatkozó forgalmi adót.

Sulík szerint "igen nagy kár", hogy Kollárnak nincs néhány étterme, akkor a vendéglátóiparban is lehetne csökkenteni az adókat, ahol ráadásul még szükség is lenne rá!

Sulík hozzátette, még ha egyet is értenek azzal, hogy bizonyos árucikkek forgalmi adóját érdemes csökkenteni, semmi esetre sem támogathatják az ilyen "semmirekellő" törvényalkotást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.