2022. június 29., 20:30

Kolek Péter polgármesterjelöltet támogatja a Szövetség Galántán

Hivatalosan bejelentette Kolek Péter, a galántai Városi Művelődési Központ igazgatója, hogy polgármester-jelöltként indul a 2022-es önkormányzati választásokon. Kolek Péter független jelölt, a Szövetség is őt támogatja.

Kolek Peti sajtáj
Médialapozó
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
Kolek Péter sajtótájékoztatója

Sajtótájákoztatón jelentette be a galántai kultúrház igazgatója, Kolek Péter, hogy polgármester-jelöltként indul az őszi választásokon. A tősgyökeres galántai politikus harminc éve tevékenykedik a kultúra területén, az ő nevéhez fűződik a városi mozi és a szabadtéri mozi modernizációja is.

A negyvenkilenc éves, három gyermekes Kolek független jelöltként indul, erős, színes politikai összetételű csapattal a háta mögött. Új arcokat, vérfrissítést szeretne a galántai városi politikába. Barczi Zsolt, a Szövetség párt galántai alapszervezetének elnöke és Bíró László pártigazgató is megerősítette portálunknak, a magyar párt is besorakozik Kolek mögé, őt támogatja majd a választásokon.

A két nyelven, magyarul és szlovákul is megtartott tájékoztatón megjelentek azok a képviselőjelöltek is, akik Kolek elveivel értenek egyet. A polgármesterjelölt örül annak, hogy sok szakember veszi őt körül, mint mondja, nincs a zsebében a bölcsek köve, egyedül, korrekt és szakmailag felkészült tanácsadók nélkül nem lehet érvényesülni a politikában. Csapatban, közösségben gondolkodik.

Kolek Péter hangsúlyozta, fontos számára a város multikultúrájának kiépítése, a kétnyelvűség beemelése a mindennapokba. Elsőrangú célként a polgárok minél szélesebb körű bevonását szeretné elérni a városi politikába. Galántát sokakkal egyetemben jelenleg halódó városnak tartja, amely nincs jó kondícióban.
Adjuk vissza a várost a lakosainknak. Az embereket össze kell kötni, nem elválasztani”

– mondja ki a kampány szlogent Kolek, aki tisztességes, de kemény és határozott kampányt ígér a galántaiaknak. Hozzáteszi, egyáltalán nem hajlandó tolerálni a korrupciót és a politikai patronázst. Eloszlatta azokat a városi pletykákat is, amelyek azt feltételezik, hogy majd az utolsó pillanatban visszavonul a jelöltségtől. Mint mondta, nem méznyalás valakinek kampányt folytatni a saját főnöke (megj. Peter Paška regnáló polgármester) ellen, de érez magában elég elszántságot és erőt, hogy fellendítse a városi politikát, és új ötleteket, fejlődést eszközöljön ki.

Kolek Peti sajtáj
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.