Kizárta a frakcióból Čepčeket az OĽaNO, mert nem tartotta be a koalíciós szerződést

2021. július 25., 16:02
ma7 | TASR

Kizárta az OĽaNO képviselői klubjából Martin Čepček parlamenti képviselőt - tájékoztatott vasárnap a párt szóvivője, Matúš Bystriansky.

Martin Čepček
Fotó: TASR

A kizárás oka a szóvivő szerint a képviselő viselkedése, aki

következetesen nem tartotta be a koalíciós szerződést,

és olyan ellenzéki törvényjavaslatokat támogatott, melyek nem egyeznek a kormányprogrammal, és a kormánykoalíció értékeivel sem.

Az OĽaNO közleménye szerint az utóbbi három rendes parlamenti ülése alatt a képviselő, akit ideiglenesen kizártak a frakcióból, egyáltalán nem mutatott hajlandóságot a párbeszédre.

Sőt,

aktívan együttműködött az ĽSNS képviselőivel, ezáltal megerősítette, hogy nem ért egyet mozgalma álláspontjával, világnézete nincs összhangban velük.

Čepček elsősorban azzal láttatta magát, hogy ismételten benyújtotta az abortuszok végrehajtásáról szóló törvény módosító javaslatát.

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője Čepček korábbi ideiglenes kizárását a frakcióból azzal magyarázta, hogy a képviselő „többször a fasisztákkal szavazott“.

A frakcióból most kizárt Martin Čepček júniusban még azt nyilatkozta a TASR hírügynökségnek, hogy nem szeretné elhagyni a képviselői klubot, és arra sem lát okot, miért lenne abból kizárva. Kijelentése szerint semmilyen megegyezést nem sértett meg.

Kövesse facebook oldalunkat is!