2020. február 19., 21:00

Kiska a Smer lejáratókampányának tartja az újabb videófelvételt

Andrej Kiska, a Za ľudí elnöke a Smer-SD lejáratókampánya részének tartja a róla megjelent újabb videófelvételt. A filmet névtelenül hozták nyilvánosságra, Kiska szerint a Smer-SD egyik parlamenti képviselőjének köze van az ügyhöz.

Fico kontra Kiska
Robert Fico és Andrej Kiska
Fotó: Nový čas
Ha felszólít a rendőrség, teljes mértékben együtt fogok működni a hatóságokkal ennek a mocskos ügynek a felderítésében”

- jelentette ki Kiska és hozzáfűzte, arra számít, hogy folytatódni fog a lejárató kampány.

A második nyilvánosságra hozott videófelvétel is Kiska nagyszalóki (Veľký Slavkov) birtokvásárlási ügyével kapcsolatos. A volt államfő szerepel rajta, valamint Michal Šuliga, aki tanú volt Kiska perében.

A videón a lehetséges kormányalakítási forgatókönyvekről is beszélgetnek.

A múlt héten megjelent első videófelvételen Šuliga azt mondja, Kiska tudta, hogy jogtalanul elbirtokolt földet vásárol és Šuliga Kiska számára kedvező vallomást tett a bírósági per során. A felvételen szerepel Milan Reichel is, akit a poprádi alvilággal hoznak összefüggésbe.

Kiska még államfőként pereskedett Ján Franc fogorvossal a birtok tulajdonjogáért, a pert 2018-ban elveszítette. Miroslav Radačovský bíró az ítélethirdetéskor kijelentette, Kiska jóhiszeműen vásárolta a területet és nem tudhatta, hogy azt korábbi tulajdonosa jogtalan úton szerezte.

Andrej Kiska az első videófelvétel megjelenése után feljelentést tett hamis vádaskodás és hitelrontás miatt. A felvételt megrendezettnek tartja, információi szerint a Smer-SD-hez közeli személy áll a videók felbukkanása mögött.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.