2021. szeptember 18., 08:32

Kinek a maffiája? Heger összetartaná a koalíciót, de Kollárék kifelé kacsingatnak

Boris Kollár, a Sme rodina vezetője pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a mozgalom nem vesz részt annak a munkacsoportnak a munkájában, amelynek feladata a jogállamiság helyreállítása lesz. Kollár azt mondta, nem fogja támogatni egy úgynevezett második maffia létrehozását, és felhívta a figyelmet a rendőrség munkájával kapcsolatban felmerült újabb súlyos gyanúkra.

Fotó: TASR

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök úgy véli, egyetlen koalíciós partner sem fogja „semmilyen módon akadályozni a rendőrség, az ügyészség és az igazságszolgáltatás megtisztítását". Ezt egy rövid videóüzenetben mondta.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormánykoalíció korrupciómentes országot és a törvény előtti egyenlőséget ígért.

A munkacsoport megalakítását csütörtökön (szeptember 16.), a biztonsági tanács ülése után jelentette be a koalíció. A tanács ülését a miniszterelnök hívta össze, miután a héten őrizetbe vették a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség négy nyomozóját és a belső felügyelet ideiglenes igazgatóját.

Heger csütörtökön hangsúlyozta, hogy a koalíció konszenzusra jutott a munkacsoport megalakításának kérdésében, és a sajtótájékoztatón mellette állt több koalíciós partner, köztük a Sme rodina alelnöke és Milan Krajniak munkaügyi miniszter is.

Krajniak pénteken újságíróknak azt mondta, „ami a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, az nem az volt, amit belül éreztem".

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!