2022. július 12., 20:00

Kik lesznek a Szövetség jelöltjei Nagyszombat megyében?

Október végén a helyi önkormányzatok mellett a megyei testületekbe is képviselőt választunk, ahol a magyar pártok már közösen, a Szövetség színeiben indulnak.

Nagyszombat megye ülés
Fotó: trnava-vuc.sk

A közös magyar párt korábbi elődpártjai közül megyei szinten egyértelműen az MKP volt a legsikeresebb, ezen a téren is kiemelkedett Nagyszombat megye Dunaszerdahely járása, ahol öt évvel ezelőtt mind a nyolc képviselői helyet a párt képviselői szerezték meg.

Ebben a helyzetben egyértelmű volt, hogy éppen ebben a régióban lesz különösen fontos a megfelelő egyezség megtalálása, s egyre inkább úgy tűnik, az MKP 6, a Híd és az Összefogás 1-1 jelöltet indít majd a megyei testületbe ebben a járásban.

Ahogy azt portálunk megtudta, az MKP Platform Dunaszerdahelyi járási konferenciájának mai döntése alapján a Fenes Iván (járási elnök és Bős polgármestere), Orosz Csaba (Somorja polgármestere), Bacsó László (Nyárasd polgármestere), Hájos Zoltán (Dunaszerdahely polgármestere), Polák László (Ekecs polgármestere) és Menyhárt József (az MKP korábbi elnöke) lesz a platform hat jelöltje, s napokon belül a teljes nyolcas járási lista is nyilvánosságra kerülhet, ha a párton belül megszületik a döntés.

Az MKP Platform hat Dunaszerdahelyi járási jelöltje egyébként az előző, egy évvel hosszabb, ötéves ciklusban is megyei képviselő volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.