2020. március 3., 19:16

Kijózanító választások – Öllös László és Tokár Géza elemzők a Nézőpont vendégei

Szombatról vasárnapra virradóra alapjaiban rajzolódott át az ország politikai térképe. A választásoknak voltak nagy nyertesei és vesztesei. A legnagyobb nyertes Igor Matovič pártja, az OĽaNO, a nagy vesztes a Most-Híd és az SNS, társadalmi szinten pedig a felvidéki magyar közösség. Az eredményekről, az ide vezető útról és a lehetséges jövőről két kiváló politológussal beszélgettünk a Nézőpont legújabb adásában. Tájékozódjon velünk!

Videó:  ma7

A Nézőpont stúdiójának két vendége ezúttal Öllös László és Tokár Géza voltak. A téma pedig a szombati választások eredménye, a tanulságok és az új politikai helyzet voltak. Kitértünk arra is,

milyen értékelést kapnának egy vizsgán a közvéleménykutató intézetek, amelyekről időnként nehéz eldönteni, közvéleményt kutatnak vagy befolyásolnak.

Az is kérdés, hogy az általuk készített előrejelzések milyen mértékben befolyásolják a választási eredményeket.

Természetesen nem kerülgettük a forró kását sem, hiszen a rendszerváltás óta most történt először akkora választási fiaskó, hogy a felvidéki magyarság önálló politikai képviselet nélkül maradt, már ha a korábbi években a Most-Híd jelenlétét önálló magyar képviseletként értékelhetjük.

További kérdés az is,

vajon miért teljesített alul a részleges magyar összefogás kísérlete?

 Nézze velünk a műsort, és okuljunk együtt a választások tanulságaiból!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.