2021. augusztus 13., 14:22

Kihagyták a kormányfői látogatásról a kisebbségi biztost. Lapunk kérdése után azonnal találkozót kezdeményeztek vele

Eduard Heger pénteken Dél-Szlovákiába, Galántára látogatott. A látogatásnak több célja is volt, kezdve a munkaerőgazdálkodással való ismerkedéstől egészen az oltási kedv támogatásáig. Az utóbbi napok magyar–szlovák eseményei viszont azt is kiváltották a kormányfőből, hogy útját a két nemzet viszonyának megismerésének is szentelje.

heger galanta
Fotó: Somogyi Szilárd
Eduard Heger kormányfőt Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke fogadja

Mint azt lapunk megtudta, ezt a célt a kormányfő valószínűleg csak a szavak szintjén tartja fontosnak, hiszen a magyarok lakta vidék látogatására szervezett kormánydelegációban nem kapott helyet Bukovszky László, a kormány kisebbségi biztosa.

Ezt maga a biztos is megerősítette a ma7.sk portálnak.

Portálunk írásban érdeklődött Eduard Hegernél, hogy sok elfoglaltsága mellett milyen gyakorisággal tud találkozni a kisebbségi kormánybiztossal, s bár közvetlen választ még nem kaptunk, az események gyors fordulatot vettek.

Kérdésünket péntek reggel 9 órakor küldtük meg a kormányfőnek, s információink szerint a kormányfő titkárság már egy óra múlva kapcsolatba lépett a kisebbségi kormánybiztos irodájával, és augusztus 19-ére közvetlen találkozóra hívta Bukovszky Lászlót! Ahogy a kormánybiztostól megtudtuk, Heger miniszterelnök beiktatása óta még nem volt lehetősége kétoldalú találkozóra, s eddig csak egyes kormányülések meghívottjaként lehetett kapcsolatban vele.

Eduard Heger péntek kora délután a fiatalkorúakkal szembeni visszásságok miatt „elhíresült” Tiszta Nap szociális intézetbe látogat el, utána pedig a térség polgármestereivel fogyaszt el munkaebédet.

A kormányfő mai programjáról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.