2021. december 23., 18:24

Káposztalevessel kedveskedett Boris Kollár a mentősöknek

Boris Kollár házelnök (Sme rodina) megköszönte a mentősök munkáját a Pozsonyi Mentőorvosi Szolgálat Antolská utcai székháza előtt, ahová káposztalevest is hozott nekik ajándékul.

Boris Kollár
Fotó: TASR

Kollár újfent ígérete tett arra is, hogy igyekezni fog a mentősök munkájának jobb anyagi elismerésére.

Ezek az emberek most is dolgoznak és karácsonykor meg szilveszterkor is dolgozni fognak. Szívesebben lennének ők is otthon a családjukkal, káposztalevest főznének vagy süteményt sütnének velük"

- mondta Kollár, aki azt is megismételte, hogy az egészségügyi dolgozók több követelményét észszerűnek tartja. Megígérte, hogy a koalíciós tanács ülésén beszélni fog erről Eduard Heger miniszterelnökkel és Igor Matovič pénzügyminiszterrel (mindketten OĽANO) is.

Bízok benne, hogy sikerül megegyezésre jutnunk, és előbbre léphetünk az ügyben”

– fűzte hozzá Kollár. Szerinte a mentőszolgálat besorolásának ugyanolyannak kellene lennie, mint a hegyi mentőszolgálaté vagy a tűzoltóságé, mivel a mentőszolgálat is gyakran emberfeletti munkát végez, és lelkileg sem könnyű a helyzetük.

A mentősök nevében Róbert Nádaský mentő mondott köszönetet, nemcsak a káposztalevesért, hanem a látogatásért és a segítségnyújtási hajlandóságért is. Megjegyezte, sokáig senki sem vette figyelembe a mentősöket, most azonban látni lehet, hogy miylen szükség van a mentősök munkájára.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.