2020. június 19., 17:21
Frissítve: 23:20

Június 29-re napolták el a Kuciak-gyilkosság főtárgyalását

Ružena Sabová, a Speciális Büntetőbíróság szenátusának elnöke június 29-re napolta el a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos főtárgyalást.

Fotó: TASR

További tárgyalási napokat is bejelentett: július 20-át és 23-át.

Úgy gondolom, nem módosították és semmilyen módon nem avatkozott be senki a Threema-üzenetekbe"

- mondta a tárgyalás után Juraj Novocký, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze Marian K. állításaira reagálva, aki pénteken megismételte a bíróságon, hogy szerinte megváltoztatták a Threema-üzeneteket.

A bíróság pénteken, Alena Zs. vallomástétele közben szakította félbe a tárgyalást.

A vádlott, akárcsak Marian K., arra használta fel a rendelkezésére álló időt, hogy az egyes bizonyítékokat kommentálta. A szenátus elnöke félbeszakította, és felhívta az eljárás részeseinek figyelmét, hogy fűzzenek kiegészítést a bizonyítékokhoz, melyeket majd megvizsgál.

Daniel Lipšic, a sérttettek jogi képviselője javasolta, hogy a tárgyaláson játszanak le néhány rövid videofelvételt Marian K. telefonjáról, amelyek az életmódjáról árulkodnak.

Lipšic Marian K. indítékára akar rámutatni ezzel. „Nem mint bizonyítékot kifogásoljuk ezt, de nem a bíróság a vásári attrakciók bemutatásának helye” – reagált Lipšic indítványára Marek Para, Marian K. ügyvédje.

A következő tárgyalásig Ružena Sabová, a szenátus elnöke eldönti, újra beidézi-e Dušan Mikulaj informatikai-kriminalisztikai szakértőt, aki a vádlottak telefonjainak mozgását elemezte.

Miroslav M.-t., Sz. Tamást és Alena Zs.-t nem jogerősen elítélték Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásáért. Marian K. a vádirat szerint bosszúból rendelte meg a gyilkosságot, amiért Kuciak a gazdasági bűncselekményeiről cikkezett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék