2021. december 17., 16:39
Frissítve: 20:17

Jelentős támogatást kapnak az egészségügyben dolgozók

A kormány a pénteki rendkívüli ülésén 350 euró összegű egyszeri pénzjutalmat hagyott jóvá az egészségügyben és a szociális otthonokban dolgozók számára.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR
Vladimír Lengvarský

A kormány pénteken 350 euró összegű pénzjutalmat hagyott jóvá a szociális otthonok alkalmazottai részére. Ezt Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter közölte a kormányülés utáni sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a pénzjutalmak kifizetésére több mint 15 millió eurót költenek. „Szeretném tájékoztatni a szociális otthonok és a gyermekvédelmi intézmények dolgozóit, hogy az egészségügyi alkalmazottakhoz hasonlóan, ők is 350 eurós pénzjutalmat kapnak. A kifizetés a korábbi projekt alapján fog történni. Ez azt jelenti, hogy ez már a második jutalom lesz a részükre. Az első projektet uniós pénzekből fedeztük, ezt pedig az állami költségvetésből fizetjük ki.” Elmondása szerint a pénzjutalom körülbelül 32 222 alkalmazottat fog érinteni „Ennek az egyszeri jutalomnak a kifizetésére 15 247 000 eurót különítettünk el” – tette hozzá Krajniak. A Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium hangsúlyozta: Ezeket az anyagi eszközöket nem lehet az alkalmazottak rendes fizetésének a kifizetésére fordítani. (TASR)

A kormány 50 705 746 eurót különített el a kifizetésekre. Az Egészségügyi Minisztérium arról tájékoztatott, hogy a munkáltatóknak az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézetébe kell elküldeniük azoknak az alkalmazottaknak a listáját, akiket a jutalom kifizetése érint. Az adatgyűjtés december 20-án, 7:00 órakor kezdődik, és december 22-én, 22:00-kor ér véget. A tárca a bejelentett egészségügyi alkalmazottak száma alapján elküldi a munkáltatóknak a megfelelő összeget. A tárca figyelmeztetett: a munkáltató köteles elosztani az anyagi eszközöket a bejelentett egészségügyi alkalmazottak között, méghozzá egyforma arányban. (TASR)
Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök pénteken röviddel 17 óra előtt megerősítette, a szociális és az egészségügyi ágazatban dolgozók egyszeri rendkívüli jutalomként 350 eurót kapnak.
Korábban írtuk:

Erről az egészségügyi miniszter, Vladimír Lengvarský tájékoztatott a pénteki rendkívüli kormányülés előtt.

Elmondása szerint a pénzjutalmat januárban kapnák meg az illetékesek.

További részleteket csak az ülés után közölnek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.