cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. október 25., 13:10

Jaroslav Naď lesz a cseh védelmi miniszter, Jana Černochová tanácsadója

November 1-től a korábbi szlovák védelmi miniszter, Jaroslav Naď lesz a cseh védelmi miniszter, Jana Černochová személyi tanácsadója. Feladatai közé fog tartozni a határon túli kapcsolatok megerősítése, valamint a cseh-szlovák régió védelmi és ipari együttműködésének megtartása.

jaroslav nad
Fotó: TASR/AP

“Örülök, hogy Naďgyal dolgozhatok együtt, kihasználhatom az eddig megszerzett tapasztalatait. Kiváló védelmi miniszterként és kollégaként tekintek rá, örülök a jövőbeli együttműködésünknek”– jegyezte meg Černochová. Naď értékeli a cseh védelmi minisztertől kapott megbízást, korábbi együttműködéseikről is említést tett.

A kiváló kapcsolatunknak köszönhetően a szlovák és cseh fegyveres erők számára több történelmi projektet sikerült teljesítenünk”

– tette hozzá Naď.

A cseh minisztérium hangsúlyozta, Csehország és Szlovákia az utóbbi időben szorosan együttműködött például gyalogsági harcjárművek vásárlásakor. Ezen kívül Csehország más államokkal együttműködve Szlovákia légterének védelmén is dolgozik, valamint a NATO keleti szárnyának megerősítésére tett erőfeszítések részeként vezeti az Észak-atlanti Szövetség több nemzetből álló harccsoportját Szlovákiában.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.