2020. december 2., 11:50
Frissítve: 12:39

Jaroslav Haščák lemond a Pentában betöltött összes vezetői posztjáról

Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa lemond a Pentában betöltött minden vezetői posztjáról.

Haščák
Fotó: TASR

Továbbra is a cég társtulajdonosa marad.

A vezetői posztokat Iain Child veszi át – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Martin Danko, a pénzügyi csoport szóvivője.

Haščákot korrupcióval és pénzmosással gyanúsította meg a rendőrségi nyomozó.

„Jaroslav Haščák tagadja az ellene felhozott vádakat. Ügyvédeivel minden rendelkezésre álló jogi eszközt ki fog használni a védelmére. Tekintettel a körülményekre, lemond a Penta befektetési csoportban betöltött összes funkciójáról" - mondta Danko.

Iain Child a Buy Out divízió ügyvezetőjeként fog dolgozni, a Penta Real Estate kivételével a Penta minden beruházási projektjéért ez a divízió felel.

Rámutatott, hogy ez a pénzügyi csoport a legnagyobb munkáltató Szlovákiában, és hangsúlyozta, hogy a törvénnyel összhangban folytatja üzleti tevékenységét.

„Vállalataink fontos részét képezik a régió gazdaságának, ügyfelek millióit látják el termékekkel és nyújtanak nekik szolgáltatásokat" - mondta.

Az alkalmazottakat és az üzleti partnereket biztosította afelől, hogy a befektetési csoport stabil.

„A koronavírus-járvány okozta gazdasági recesszió ellenére kiváló helyzetben vagyunk, ami lehetővé teszi, hogy minden vállalatunkat és projektünket támogassuk" - tette hozzá.

Iain Child 2010 novemberében lett a Penta társtulajdonosa. Elsősorban a Primabanka és a Fortuna Entertainment Group beruházásaiért felel. A másik három társtulajdonos Marek Dospiva (a Penta Real Estate ügyvezetője), Jozef Oravkin (a Privatbankáért, az ingatlanprojektek egy részéért és a csoport Slovalco beruházásaiért felel), Eduard Maták (az egészségügyi beruházásokért felel).

Kedden (december 1.) fegyveres rendőrök tartottak razziát a pozsonyi Digital Parkban, a Penta pénzügyi csoport székhelyén. Jaroslav Haščákot korrupcióval és pénzmosással gyanúsítja a rendőrség nyomozója. A pénzügyi csoport indokolatlannak és aránytalannak tartja a beavatkozást. Értesülések szerint a Gorilla-ügy kapcsán tartott razziát a rendőrség a Pentánál.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.