2020. december 1., 16:39

A Penta központjában razziázik a rendőrség. Őrizetbe vették Jaroslav Haščákot

A Penta pozsonyi székházában razziázik a rendőrség.

Fotó: TASR
A hnonline úgy tudja, őrizetbe vették a Penta társtulajdonosát. Jaroslav Haščákot a lap értesülései szerint korrupcióval és pénzmosással gyanúsítják. A Penta által kiadott közlemény aránytalan és megalapozatlan intézkedésekről beszél.
Az Aktuality.sk értesülései szerint ugyancsak őrizetbe vették Ľubomír Arpášt, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárításának korábbi vezetőjét és a nejét Danát, aki szintén a SIS munkatársa. A gyanú szerint a házaspár 194 ezer euró értékben kötött szerződést fiktív tanácsadói tevékenységről egy Haščák ellenőrzése alatt álló céggel. A hatóságok azt valószínűsítik, hogy az összeg a Gorilla-felvétel eladásáért járó jutalom volt.
Jaroslav Haščák is jelen van a házkutatáson, amelyet a Penta székhelyén folytatnak. A rendőrség nem ad tájékoztatást, azt közölte, a Különleges Ügyészi Hivatal illetékes az ügyben. (TASR)

Igor Matovič kormányfő a szociális hálón a hírre úgy reagált: "A maffia csak olyan erős, amilyen gyenge az állam!"

Korábban írtuk:

A Ligetfalun lévő Digitalparkban ma délután jelentek meg a rendőrök.

Az akció oka egyelőre nem ismert.

A Penta társtulajdonosa 2005-ben került a titkosszolgálat látókörébe. Jaroslav Haščák a Gorilla-ügy egyik kulcsszereplője volt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.