2022. február 28., 13:12

„Itt az ideje rendet teremteni a pozsonyi orosz nagykövetség háza táján”

A kijelölt parkolóhelyek megszüntetése az Orosz Föderáció pozsonyi nagykövetsége előtt vagy a Godrova utca átnevezésének lehetősége is olyan intézkedés, amelyet a városrész az ukrajnai aktuális események kapcsán meghozna.

tiltakozás orosz nagykövetség
Fotó: TASR

Első intézkedésként visszavonják a nagykövetségtől azt a 2018-ban kapott kedvezményt, miszerint a többi nagykövetséggel ellentétben tájékoztatják őket az épületük elé bejelentett tiltakozó akciókról. Zuzana Aufrichtová óvárosi polgármester szerint ez az előny a mai naptól megszűnik.

A városrész egyúttal megszünteti a nagykövetség épülete előtt kijelölt öt parkolóhelyet is, amelyek ezentúl nyilvános terek lesznek.

Az Óváros harmadik rendelkezése keretében átnevezik a Godrova utcát Boris Nemcov utcára. Nemcovról annyit kell tudni, hogy Putyin elnök kitartó bírálójaként a múltban meggyilkolták. Az sem kizárt továbbá, hogy más környékbeli helyeket is átneveznének.

Ondrej Dostál óvárosi képviselő szerint az utcanév megváltoztatásáról már egy ideje szó van.

A legfőbb ideje ezt megtenni, tekintettel arra, ami jelenleg Ukrajnában történik”

– fűzte hozzá Dostál, akivel Peter Osuský óvárosi képviselőtársa is egyetért. „Úgy vélem, minden határt átléptek, és az ellenfél a legrosszabb formáját hozta, ami csak létezik” – magyarázta, amihez Dostál még hozzáfűzte itt az ideje, hogy

rendet teremtsenek az orosz nagykövetség háza táján”,

de ezt Ivan Korčok miniszterre, a szlovák diplomácia vezetőjére bízza, akiben egyébként teljes egészében megbízik.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.