Ismét Krajniak lesz a munkaügyi miniszter

Frissítve: 21:14
2021. április 7., 13:49
ma7 | TASR

Milan Krajniak (Sme rodina) volt munkaügyi miniszter visszatér korábbi tárcája élére – tájékoztatott Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke a kormány ülését követően.

Fotó: TASR

Jelölésével Eduard Heger (OĽANO) kormányfő is egyetért, és Zuzana Čaputová államfőt is tájékoztatták róla. Kollár szavai szerint Čaputová pénteken (április 9.) nevezheti ki Krajniakot.

Bár nagyon vonakodott, de meggyőztük a volt minisztert. Ezt láttuk a legésszerűbb megoldásnak, bár több név is szóba került az államfővel folytatott tárgyalás során

- mondta Kollár, és hozzátette, Heger elfogadta a javaslatot.

A Sme rodina elnöke közölte,

figyelembe veszik a köztársasági elnök korábbi észrevételét is, amikor arról beszélt, hogy a világjárvány idején olyan embernek kell vezetnie a tárcát, aki ismeri.

Kollár szerint fontos azt is, hogy

a munkaügyi minisztérium továbbra is folyamatosan ki tudja fizetni a támogatásokat, továbbá folytatni kell a Krajniak által már megkezdett egyéb támogatási programokat.

Az államfő azt ígérte, mindent megtesz, hogy ez ne késlekedjen, mert nemcsak a minisztériumban, hanem az egész országban súlyos gondok vannak

- mondta.

A Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vezetőjéről Kollár egyelőre nem beszélt. Annyit mondott, hogy a

jövő héten tárgyalnak erről a miniszterelnökkel, és Zuzana Čaputová köztársasági elnökkel is beszéltek a kérdésről, aki szakembert látna szívesen a poszton. Kollár úgy véli, a miniszterelnökkel közösen megtalálják a megfelelő szakembert.

Heger üdvözölte, hogy Krajniak elfogadta a felkérést és visszatér a munkaügyi minisztérium élére. Emlékeztetett, hogy

még pénzügyminiszterként szorosan együttműködött a tárcával, és örömmel várja a további közös munkát.

Heger közölte, Kollárral egyeztetni fognak a SIS igazgatói posztjáról, hogy megtalálják azt a személyt, „akivel mindannyian elégedettek leszünk, és aki Szlovákia érdekeit fogja képviselni".

2021. április 6., 19:15

Békülés? Az SaS és az OĽaNO politikusai közösen dolgoznák át a kormányprogramot?

A hírtelevízió úgy tudja, hamarosan jelentősen átdolgozhatják a kormányprogramot, az ezzel kapcsolatos egyeztetések már zajlanak is, érdekes módon egyelőre csak az SaS és az OĽaNO között.