2022. május 16., 14:43

Ipolyság polgármesterét jelöli az SaS megyefőnöknek

A kormányzó SaS Štefan Gregort, Ipolyság jelenlegi polgármesterét indítja Nyitra megyében az elnöki tisztség elnyeréséért.

Bár beszé magyarul, szlováknak vallja magát
Fotó: TASR
Štefan Gregor, Ipolyság polgármestere egy 2021 őszén készült felvételen

Amennyiben a jelölt sikeres lenne az ősszel esedékes önkormányzati és regionális választásokon, akkor elsősorban a középiskolák fejlesztését és a járóbetegellátás hatékonyságának növelését tekintené elsőrendű feladatnak.

Az integrált közlekedés bevezetését is szorgalmazná a megyében, amely "egyedülálló" abban, hogy nincs közvetlen vasúti összeköttetése a fővárossal.

Mint az SaS hétfői sajtótájékoztatóján Gregor elmondta, azon lesz, minden lehetséges módon elérjék, hogy a megyében élők minél gyorsabban eljuthassanak vonattal is Pozsonyba.

Szükség lesz javítani a megye gazdálkodásán is - jegyezte meg az ipolysági polgármester. Jelenleg a megye számláján több mint 20 millió euró van, ami régen talán sikernek számított, de jelenleg koránt sem az.

Azt a pénzt, amivel a megyében élők helyzetén javíthatnánk az infláció miatt elveszítjük"

- mondta Gregor.

A pénzzel takarékoskodni, hörcsög módjára gyűjtögetni a számlákon mostanság nagyon felelőtlen - vélekedett.

A megyefőnök-jelölt azt is jelezte, hogy a megye polgármestereivel összefogva arra törekednek majd, hogy maximális mértékben kihasználják az uniós forrásokat.

Az SaS elnöke, Richard Sulík elmondta, hogy a politikai tömörülés nagyon komolyan veszi az esedékes választásokat és nagy gondot fordít a legalkalmasabb jelöltek kiválasztására. Nem állítanak mindenhol jelöltet, de Gregort jól ismeri. Már második alkalommal választották meg őt Ipolyság polgármesterének, ami azt bizonyítja, hogy jól végzi a munkáját. A mostani nyitrai megyefőnök nyugdíjas korba lépett, így nyilvánvalóan változásra kerül sor. Amennyiben Gregor sikeres lesz a választásokon, a gazdasági és az oktatásügyi tárca minden segítséget megad számára, hogy elképzeléseit valóra válthassa.

Sulík belengette, hogy olyan beruházásokat fontolgatnak, amelyek nyomán 4500-5000 új munkahely teremtődne a megyében. Ehhez nyilván az kellene, hogy a jelöltjük legyen a befutó.

A Nyitra megye ispáni tisztségének elnyeréséért egyébként többen is ringbe szállnak. Daniel Balko az Együtt - polgári demokrácia, a Demokrata Párt, valamint az Esély és Szlovákia polgári demokratái elnevezésű tömörülésekből álló pártkonglomerátum színeiben indul. A Smer-SD jelöltje Marián Kéry, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) jelöltje Martina Holečková. Polgári jelöltként jelezte indulását a nyitrai Karol Spišák Öregszínház igazgatója, Martin Kusenda is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.