Így támogatná a kulturális tárca a kultúrához és kreatív iparhoz köthető szakmákat

2020. november 20., 12:27
ma7 | TASR

A Szlovák Kulturális Minisztérium egy új szubvenciós programot indít azok számára, akik eddig nem folyamodhattak támogatásért. 

Fotó: TASR

A kultúrához és kreatív iparhoz köthető műszaki és támogató szakmákat űzők a március és szeptember közötti időszak után havi 540 euró, vagyis összesen 3780 euró támogatást igényelhetnek.

A segélyt azok a kérvényezők nyerhetik el, akik bevétele az adott hónapban nem haladta meg az 540 eurót. Erről Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszter számolt be pénteki sajtótájékoztatóján.

Az aktuális felhívás a kultúra területén dolgozó önálló kereső tevékenységet végző személyeket és a szabad foglalkozásokat űzőket érinti.

A támogatást igénylőnek első lépésben kérvényeznie kell a Művészeti Alaptól (FPU) a felvételt a kultúra területén tevékenykedő egyéb szakemberek nyilvántartásába. Ezután regisztrálnia kell a kulturális minisztérium támogatási rendszerében, majd kitölteni egy elektronikus kérvényt. A dokumentumot ki kell nyomtatni, majd postázni a minisztérium címére. Pozitív elbírálás esetén a pénzt a miniszter asszony elmondása szerint már decemberben utalni fogják.

Az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a kulturális minisztérium weboldalán. A kérdéseiket feltehetik e-mailben (ds.podpora@culture.gov.sk) és a következő telefonszámon is: +421 2 32 184 357.