2021. február 28., 18:13

Hlas: a kormánynak önreflexióra lenne szüksége és vállalnia kellene a politikai felelősséget

A Peter Pellegrini vezette Hlas-SD szerint a kormánynak önreflexiót kellene gyakorolnia és vállalnia kéne a politikai felelősséget, ehhez azonban nem elegendő, hogy Marek Krajčí egészségügyi miniszter távozzon a tárca éléről.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Ismételten szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kormánynak vállalnia kell a politikai felelősséget, és ez csak úgy történhet meg, ha a teljes kormány benyújtja lemondását. Ez egy alázatos és méltó bocsánatkérés lenne a koronavírus-járvány 7000 halálos áldozatának hozzátartozóitól

- jelentett ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke, hozzátéve, előrehozott választásokra van szükség, és amíg ez nem valósul meg, szakértői kormánynak kellene vezetnie az országot. 

Hasonló szellemben nyilatkozott egy vasárnapi műsorban Zuzana Čaputová is. A szlovák államfő úgy vélekedett, elengedhetetlen a kormány számára az önreflexió és a politikai felelősség felvállalása, és nem elég csak az egészségügyi miniszter menesztése. Čaputová ugyanakkor konkrétumokról nem beszélt, mint mondta, a felelősségre vonás kérdését a kormányra bízza. Mindössze annyit mondott, az elmúlt egy évben az egészségügy alaposan próbára lett téve, és bebizonyosodott, hogy restartra van szüksége.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!