2022. július 9., 12:10

Hétfőn tárgyal a Legfelsőbb Bíróság az alsóhatári polgármester fellebbezésének ügyében

Hétfőn Pozsonyban foglalkozik Dora Ferenc, Alsóhatár polgármesterének fellebbezésével a Legfelsőbb Bíróság - erősítette meg a hírt a TASR hírügynökségnek Alexandra Važanová szóvivő.

Dora Ferenc
Fotó: TASR

A Speciális Büntetőbíróság tavaly nem jogerősen hozott ítéletet Dora Ferenc ügyében, akkor 25 év feltétel nélküli szabadságvesztésre ítélték.

A polgármester bűnösnek találtatott több gyilkosság megrendelésében, gazdasági bűncselekményekben és bűnözői csoportokkal való együttműködésben.

Teljes vagyonelkobzás és három éves megfigyelés is az ítélet része volt.

Az ügyben további három személyt is bűnösnek találtak, egy személy esetében eltekintettek a büntetéstől.

A polgármester fia, ifjabb Dora Ferenc ugyanúgy 25 éves börtönbüntetést kapott,

őt két gyilkosság megrendelésével és gazdasági bűncselekményekkel vádolták.

Tettestársuknak, Alföldi Lászlónak szintén 25 éves büntetést ítélt meg a bíróság, két gyilkosság végrehajtásáért és drogokkal kapcsolatos bűncselekményekért. Szamaránszky Roland esetében, aki a vád szerint részt vett az egyik gyilkosság kivitelezésében, eltekintettek a büntetéstől, mivel ő már egy korábbi ügyben 18 éves börtönbüntetésre lett ítélve.

A döntés szerint mindannyiuknak a legszigorúbb fokozatú büntetésvégrehajtási intézményben kell letölteniük büntetésüket.

Dora Ferencet, fiát, ifjabb Dora Ferencet, Alföldi Lászlót és Szamaránszky Rolandot több gyilkossági ügyben, csalással, kábítószeres bűncselekményekkel, valamint az úgynevezett Sátor-csoportban való tagsággal vádolják. Az elkövetett gyilkosságok célja a strómanok elhallgattatása volt.

A vád szerint az áldozataik egy részét rendőrségi ellenőrzés ürügyén állították meg. A rendőrnek öltözött elkövetők áldozataikat elhurcolták a korábbi csárda épületébe, mely egy másik bandatag tulajdona volt. Pár órányi őrzés után elvitték őket a megásott sírhelyeikhez, majd ott megfojtották őket. Az esetért 3 millió koronát kaptak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.