2022. május 10., 16:32

Heger: Tegyünk meg mindent, hogy Ukrajna győztesen kerüljön ki a háborúból

Továbbra is tegyünk meg mindent, ami csak az erőnkből telik, hogy Ukrajna győztesen kerüljön ki ebből a háborúból, Oroszország pedig legyőzöttként – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szlovák parlamentben elhangzott beszéde után.

Eduard Heger
Fotó: TASR

„Ha nem lankad a demokratikus országok segítőkészsége és Ukrajna megkapja azokat a harci eszközöket, amikre szüksége van, akkor sikerül visszaszorítania az orosz csapatokat oda, ahol február 24-e előtt voltak” – hangsúlyozta a közösségi hálón a kormányfő. Heger feltette a kérdés, hogy lehetséges az, hogy Szlovákiában egyes emberek, parlamenti képviselőket is beleértve, helyeslik az orosz agressziót.

Az emberi együttérzés teljes hiánya óriási figyelmeztetés, hogy a saját népük ellen végrehajtott hasonlóan szégyenletes bűncselekményeket sem akadályoznák meg”

– tette hozzá, emlékeztetve, hogy a másik oldalon sokakban óriási az elszántság, hogy szembeszálljanak a gonosszal és védjék a szabadságot és az emberi méltóságot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keddi beszédében köszönetet mondott Szlovákiának a szolidaritásért és az Ukrajnának nyújtott segítségért, valamint további segítséget kért a védekezésben, és az Oroszország elleni szankciók jóváhagyásával. Arra kérte Szlovákiát, legyen Ukrajna hangja az EU-ban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.