2021. december 22., 08:40
Frissítve: 02:54

Heger: Meg fogom győzni koalíciós partnereimet a kötelező oltásról!

Eduard Heger a TASR-nek adott interjújában arról beszélt, "őszinte párbeszéddel" képes lesz meggyőzni a másik három kormánypárt vezetőit arról, hogy szükség van a koronavírus-oltások kötelezővé tételére.

heger
Fotó: TASR/AP
Az Európai Uniós trendek a kötelező oltás felé mutatnak. Mindenkinek világos, hogy oltás nélkül nem jutunk túl a világjárványon. Ha nem lépjük meg, a lezárásokra leszünk utalva.

- jelentette ki a kormányfő. 

Heger azt állítja, amikor először megemlítette a kötelező oltás ötletét a koalíciós egyeztetéseken, nagy visszhangja volt, kollégái nagy része elutasította a dolgot. Ma már némileg előrébb tartanak - mondja. A kormányfő szerint egyre többen értik meg, hogy másként nem lehet megállítani a járványt, olyanok is, akik egyébként nem támogatnák a kötelező vakcinációt.

Kitartó politikai munkával napról napra viszem előre a témát. Azt hiszem, sikerül majd eredményeket elérnünk. Igen, sok munka kell hozzá, nehéz. Gyorsabban is el tudnám képzelni a folyamatot!

Elsőként a hatvan évnél idősebb állampolgárok beoltását javasolja a miniszterelnök, mivel ők a legsérülékenyebbek a vírussal szemben. A továbbiakban aztán aszerint jelölnének ki új csoportokat, hogy az omikron-variáns milyen gyorsan terjed, illetve mennyire veszélyes.

Az OĽANO-ban Heger szerint folyamatos a párbeszéd a kérdésben, az SaS pedig szintén nem egységes a kérdésben. Boris Kollár házelnök pártja a Sme rodina viszont élesen elutasítja a kötelező oltásokat, eddig minden a témában megszólaló politikusuk ellene volt az ötletnek. Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke viszont egyértelműen kiáll a hatvan évnél idősebbek kötelező oltása mellett!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.