2023. január 29., 14:23

Ha nincs megegyezés, jöhet a hivatalnokkormány

A TA3 hírtelevízió vasárnapi A politikában című vitaműsorának résztvevői az előrehozott választások lehetséges időpontjáról  cseréltek véleményt.

Belengettek két időpontot is
Michal Šipoš-Peter Pčolinský-Anna Zemanová-Richard Takáč
Fotó: TASR/ma7

Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke szerint, amennyiben nem sikerül megállapodni a keddi ülésen az előrehozott választsáok időpontjáról, akkor előreláthatóan egy hivatalnokkormány  veszi át az ország ügyeinek intézését. Ő és a Sme rodina a választások mielőbbi kiírását szeretné, a koalíciós partnereknek a június végi időpontot javasolja, de ha ehhez nem lesz kellő támogató szavazat, akkor a szeptemberi időpontot fogja támogatni.

Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője kifejtette, hogy a mozgalom képviselői a szeptemberi időpontot támogatják. Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője elmondta, hogy tiszteletben tartják a koalíciós megállapodást és ők is a szeptemberi időpont mellett voksolnak majd.

Richard Takáč, a Smer-SD alelnöke megköszönte az embereknek, hogy részt vettek a népszavazáson.

Véleménye szerint, ha a polgárok a választásokon felhatalmazzák a politikusokat, hogy képviseljék az érdekeiket, jogukban áll megvonni tőlük a bizalmat, amennyiben nem törődnek velük. Elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány további tíz hónapig még hivatalban legyen, ezért szeretnék, hogy mihamarabb sor kerüljön az előrehozott választásokra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.