2022. november 22., 11:28
Frissítve: 05:56

Szíriai menekültek lepték el Királyrévet, az idegenrendészet Dunaszerdahelyre szállította őket

Ellepték a Galántai járásbeli Királyrévet a szíriai menekültek. A polgármester értesítette az idegenrendészetet.

szíriai menekültek
Médialapozó
Fotó: Agócs Gergely
Megszállták Királyrévet a szíriai menekültek
Értesüléseink szerint az idegenrendészet munkatársai Dunaszerdahelyre szállították a fiatal férfiakat, ahol személyazonosságuk megállapítása után döntenek további sorsukról. Agócs Gergelytől úgy tudjuk, a férfiakat megmotozták a hatóság emberei, de egyiküknél sem volt  személyazonosító okmány. Mobiltelefont és más elektromos eszközöket azonban mindegyiküknél találtak.

November 22-én, kedden a délelőtti órákban értesítette portálunkat Agócs Gergely, Királyrév polgármestere arról, hogy a faluban szíriai menekültek jelentek meg.

Tizennégy fiatal idegen menekült ügyét oldja a rendőrség, az önkormányzat és az idegenrendészet. A legfiatalabb tízéves, a legidősebb harminc.

szíriai menekültek
Fotó:  Agócs Gergely
Megszállták Királyrévet a szíriai menekültek
Arra lettem figyelmes, hogy az utcán csapatokban sétálgatnak az idegenek, kimentem a községházáról, és betereltem őket az előcsarnokba, majd hívtam a rendőrséget”

– mondja Agócs Gergely. Valószínűsíti, hogy a szíriaiakat egy embercsempész rakhatta ki valahol a határban, ők pedig besétáltak a faluba. Papírokkal, útlevelekkel nem rendelkeznek, angolul alig beszélnek. A polgármester arról tájékoztatta portálunkat, az önkormányzat kézben tartja a helyzetet.

szíriai menekültek
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.