magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. november 22., 11:28
Frissítve: 2022. nov. 23. 09:15

Szíriai menekültek lepték el Királyrévet, az idegenrendészet Dunaszerdahelyre szállította őket

Ellepték a Galántai járásbeli Királyrévet a szíriai menekültek. A polgármester értesítette az idegenrendészetet.

szíriai menekültek
Galéria
+1 kép a galériában
Megszállták Királyrévet a szíriai menekültek
Fotó: Agócs Gergely
Értesüléseink szerint az idegenrendészet munkatársai Dunaszerdahelyre szállították a fiatal férfiakat, ahol személyazonosságuk megállapítása után döntenek további sorsukról. Agócs Gergelytől úgy tudjuk, a férfiakat megmotozták a hatóság emberei, de egyiküknél sem volt  személyazonosító okmány. Mobiltelefont és más elektromos eszközöket azonban mindegyiküknél találtak.

November 22-én, kedden a délelőtti órákban értesítette portálunkat Agócs Gergely, Királyrév polgármestere arról, hogy a faluban szíriai menekültek jelentek meg.

Tizennégy fiatal idegen menekült ügyét oldja a rendőrség, az önkormányzat és az idegenrendészet. A legfiatalabb tízéves, a legidősebb harminc.

szíriai menekültek
Megszállták Királyrévet a szíriai menekültek
Fotó:  Agócs Gergely
Arra lettem figyelmes, hogy az utcán csapatokban sétálgatnak az idegenek, kimentem a községházáról, és betereltem őket az előcsarnokba, majd hívtam a rendőrséget”

– mondja Agócs Gergely. Valószínűsíti, hogy a szíriaiakat egy embercsempész rakhatta ki valahol a határban, ők pedig besétáltak a faluba. Papírokkal, útlevelekkel nem rendelkeznek, angolul alig beszélnek. A polgármester arról tájékoztatta portálunkat, az önkormányzat kézben tartja a helyzetet.

szíriai menekültek
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.