2022. július 3., 10:04

Gyimesi elárulta, mi lehet Matovič további sorsa

Igor Matovič pénzügyminiszter további tárcavezetői munkája körül sok a kétség, miután az OĽaNO és az SaS közötti viszony egyre kiélezettebb. Gyimesi György, a korábbi miniszterelnök egyik bizalmasa most elárulta, milyen folytatás várható a kormányon belül a nyáron.

gyimesi
Fotó: Gyimesi György FB-oldala

A magyar nemzetiségű politikus az aktuality.sk-nak adott hosszabb interjúban kitért arra, hogy szerinte milyen túlzó módon igyekszik a média lejáratni Igor Matovičot, de arra is választ adott, milyen forgatókönyvek vannak kilátásban a kormány sorsa körül.

A parlamenti képviselő szerint elképzelhető a kormány szétesése, a kisebbségi kormány és a békekötés is, ez utóbbira múlt héten a kormányfő és a pénzügyminiszter ajánlatot is tettek, de Sulíkék azt nem fogadták el. Gyimesi megerősítette, elképzelhető, hogy a koalíciós partnerek a nyáron a pénzügyminiszter lemondását fogják kérni, de hangsúlyozta, Matovič nem távozik sehova.

Az OĽaNO képviselője úgy látja, hogy a választóktól nagyon erős bizalmat kaptak két évvel ezelőtt és ezzel élniük kell, mert ilyen jelentős képviselői többséggel még egy kormány sem rendelkezett. Ha nem tudják ezt az ország előnyére fordítani, akkor a választók majd értékelik a munkájukat, ahogy történt az a 2012-es előrehozott választások során az SaS párttal, amikor Ficóék óriási fölénnyel győzedelmeskedtek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.