2023. október 31., 18:19

Grendel szerint Fico csak a haverjaival törődik, migránsügyben csak ígérget

Robert Fico kormányfőt csak a rendőrség ellenőrzése és a korrupciós bűncselekmények büntetési tételeinek csökkentése érdekli, hogy a „haverjait kihúzza a csávából”. A többi ígéret a migrációval, a nyugdíjakkal, Ukrajnával kapcsolatban, amiket a kampány alatt mondott, már mind nem érdekes neki – jelentette ki Grendel Gábor képviselő.

Grendel Gábor
Archív felvétel
Fotó: TASR

Grendel bírálta a magyar határon éjszaka tartott rendőrségi akciót,

és felidézte a Smer-SD kampánykijelentéseit, hogy 50 méterenként járőröket kell állítani a határra.

„Az elmúlt éjszaka kiderült, mi a valóság. 50 méterenként egy járőrcsoport helyett egyéjszakás akciót tartott a belügyminisztérium.

Semmiféle rendszer nincs a zöldhatár ellenőrzésében, mint ahogy azt Fico ígérte a kampányban

– jegyezte meg Grendel. Mivel a határt csak egyes kijelölt helyeken ellenőrizték, a migránsok bárhol máshol átjöhettek – folytatta.

Igor Matovič, a Slovensko elnöke is színjátéknak nevezte a rendőrségi akciót. Mint mondta, ha 50 méterenként sorakoznának fel a határon, akkor az 10 340 őrhelyet jelentene, és összesen 113 740 katonát és rendőrt, miközben az egész országban 20 ezer rendőr és 15 ezer katona van. Matovič hozzátette, az elmúlt napokban egyetlen migránst sem tartóztatott fel a rendőrség.

A magyar határon tartott megelőző rendőrségi akciót Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter az illegális migránsoknak és az embercsempészeknek küldött egyértelmű jelzésnek nevezte, hogy Szlovákia nem biztonságos tranzitútvonal. Azt is közölte, a belügyminisztérium kész bármikor megismételni egy ilyen bevetést. Hozzátette, nem fogtak egyetlen migránst sem, de két csoportot sikerült eltántorítani attól, hogy átlépjék a határt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.