2021. június 23., 13:46
Frissítve: 13:55

Filip Mónika távozik, a kormány visszahívta hivatalából

Filip Mónika, az oktatási minisztérium államtitkára távozik a funkciójából.

 

Filip Mónika
Fotó: TASR

A DenníkN információi szerint a kormány hívta vissza funkciójából.A helyét csütörtöktől, június 24-től Svetlana Síthová veszi át.

Síthová eddig a tárca inkluzív oktatásért felelős osztályát vezette. Speciális pedagógusi végzettséggel rendelkezik, és évekig dolgozott ezen a területen.
Az oktatási minisztérium sajtóosztályának közleménye szerint az új államtitkár a helyreállítási terv inkluzív oktatásra és a szegregáció megszüntetésére vonatkozó részének megvalósításáért felel majd. Ez magában foglalja a tanácsadó rendszer reformját, a tankötelezettség teljesítésének elősegítését, az iskolaépületek akadálymentesítését, valamint az óvodai férőhelyek számának növelését is.

Filip Mónika a közösségi oldalán köszönte meg kollégáinak az eddigi munkát.

Portálunk információi szerint Filip Mónika államtitkár nem önszántából távozik a minisztériumból. Branislav Gröhling miniszter pénteken közölte vele, hogy meneszteni kívánja.

Hivatalosan pedig a hétfői minisztériumi gyűlésen jelentette be, hogy a továbbiakban nem kíván együtt dolgozni Filip Mónikával. A tárcavezető döntését hivatalosan még nem indokolta meg. A távozó államtitkárnak még öt jóváhagyásra váró javaslata hever a tárcavezető asztalán. Gajdács Mónika, a Kisebbségi és Inkluzív Oktatásért Felelős Főosztály főigazgatója továbbra is a minisztérium munkatársa marad.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.