2022. május 15., 12:40

Fico: Szlovákiának nincs kormánya

Robert Fico és Boris Kollár voltak a TA3 hírcsatorna vasárnapi politikai vitaműsorának vendégei, s annak ellenére, hogy a parlamentben ellentétes oldalon foglalnak helyet, sok témában hasonló volt a véleményük.

ta3 fico
Fotó: ta3.com

Abban viszont eltérő állásponton helyezkedtek el, hogy a kormánynak meg kellene buknia, mert nem tudják kezelni a jelenlegi helyzetet. Robert Fico ugyanis ilyen véleményen volt az egész beszélgetés során, sőt, kimondta, a jelenlegi kormány olyan, mintha nem is létezne. Szerinte a kormánypártok ugyan igyekeznek kitölteni a négy évet, de olyan szintű az elégedettlenség a társadalomban, hogy elképzelhető, a polgárok maguk fogják kikövetelni az előrehozott választásokat.

A korábbi kormányfő szerint ugyanis a kormányfő és a miniszterek nem oldják a gazdasági problémákat, ahogyan teszi azt Orbán Viktor vagy akár a német kancellár, akik saját országaik érdekeit szem előtt tartva igyekeznek politizálni, a SMER elnöke úgy véli, Szlovákia jelenlegi kormánya csak az amerikai érdekek kiszolgálójaként működik. 

Fico azt is elmondta, őt nem érdeklik az orosz vagy az amerikai érdekek, ő mindig is Szlovákiát figyelte döntései során, s így fog tenni a jövőben is, mert többször hangsúlyozta, a következő választásokat meg fogja nyerni a pártja.

Boris Kollár igyekezett valamennyire védeni a kormány lépéseit, de hangos nemtetszésének adott hangot az SaS-szel kapcsolatban, mint mondta, sajnos ennek a pártnak a tagjaiban nincs szociális érzékenység, amely a jelenlegi konfliktust is okozza. A parlament elnöke szerint viszont ki fogják tölteni a négy évet, s ha vannak is belső ellentétek, azokat nem pártjának tagjai váltják ki.

Vitapartnere a kormány mellett az államfőt is bírálta, aki szerinte Európában akar támogatókat szerezni Ukrajnának, ahelyett, hogy Szlovákiát járná és meghallgatná az emberek problémáit abban az országban, amelynek elnöke.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.