2022. január 14., 17:51
Frissítve: 00:06

Fico szerint emberi jogokat sértettek a hatóságok

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke az emberi jogok megsértéséről beszélt Norbert Bödör csütörtöki (január 13.) őrizetbe vételével kapcsolatban. Állítja, hogy a nyitrai vállalkozó ártatlan.

Robert Fico
Fotó: TASR

Fico kifogásolja az őrizetbe vétel módját. Elmondása szerint a védelem képviselőinek nem tették lehetővé az ügyirat megtekintését. "Ez tiszta fasizmus Lipšic, Mikulec, Matovič, Hamran és a többiek részéről, akikről nap mint nap bebizonyosodik, hogy megsértik az alapvető emberi jogokat" - fogalmazott a pártelnök a közösségi hálón közzétett bejegyzésében.

Fico szerint a jövőben Daniel Lipšic speciális ügyésznek és másoknak is le kell majd mondaniuk. "A bűnüldöző szervek feladata lesz megítélni, vajon a távozás mellett nem kell-e véletlenül máshová is elvonulniuk a durva törvénysértések, az emberi jogok durva megsértése miatt" - fűzte hozzá.

A nyitrai vállalkozót közvetlenül azután vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), hogy kiengedték őt az előzetes letartóztatásból, mégpedig a "Hengerek" üggyel összefüggésben. Norbert Bödör ellen a "Tisztítótűz" és a "Marhapásztor" ügyben is eljárás folyik. 

Mikulec szerint a rendőrség a törvénnyel összhangban jár el 

A rendőrség a törvénnyel összhangban jár el, és ez a továbbiakban is így lesz. Ezt Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter jelentette ki, reagálva Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke Norbert B. vállalkozó őrizetbe vételével kapcsolatos kijelentéseire. A TASR hírügynökséget a Szlovák Belügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta pénteken.

"Egyáltalán nem lepődök meg azon, hogy Fico képviselő úr 12 év kormányzás és két év ellenzéki politizálás után sem tudja elképzelni, hogy a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány semmilyen módon nem avatkoznak bele a vizsgálatokba, és még csak nem is informálják őket ezekről" - jelentette ki. Hozzátette: az ártatlanság vélelme továbbra is érvényes, amit maguk a nyomozók tudnak a legjobban. 

Mikulec arról is beszélt, hogy Fico milyen szenvedélyesen vette védelmébe Norbert B.-t és állt ki a jogai mellett. "Akivel állítása szerint csak ismerősök, és nincs rálátása a vállalkozói tevékenységére. Ennek ellenére bírálja a bűnüldöző szervek minden lépését" - fűzte hozzá a tárcavezető, megjegyezve, hogy Fico nem Norbert B. jogi képviselője. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.