2021. október 28., 08:16

Fico szerint elfogadhatatlan, hogy rögzítették a magánbeszélgetéseit

Robert Fico, a Smer-SD elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a rendőrség vagy az ügyészség politikai okokból videófelvételeket készítsen a magánbeszélgetéseiről. Azt állítja, hogy a beszélgetések során semmi olyasmi nem hangzott el, ami akárcsak felvetné a bűncselekmény elkövetésének gyanúját. 

Fotó: TASR/AP

„A törvénytelenül megvádolt és vizsgálati fogságban tartott személyek megvédése a politikai célkitűzéseim fontos része” - közölte Fico. Szerinte az összes média, amely „részt vesz ennek az illegálisan megszerzett anyagnak a terjesztésében, az szép csendben asszisztál a törvénysértések elkövetéséhez és az ellenzék megfigyeléséhez”.

Fico arra is kitért, miért nem fordult a rendőrséghez, amikor 50 ezer eurót és aranyérméket loptak tőle a pártszékházban levő irodájából.

Amikor a 90-es évek elején kirabolták a lakásomat, három órát töltöttem a rendőrségen, de soha semmit nem nyomoztak ki”

- mondta, hozzátéve, hogy ezután minden incidenst a rendőrség nélkül próbált megoldani. Hangsúlyozta, hogy így járt el ennél a lopási ügynél is. „És hogy készpénz volt az irodámban? Mi furcsa van ebben, ha egyszer nem bízom a bankokban, és az előző lakásomból eladott berendezés árát készpénzben tartom?” - tette fel a kérdést.

Az ügyészség október 25-én közölte, hogy a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze videó- és hangfelvételekkel egészítette ki a Tisztítótűz elnevezésű rendőrségi akció során meggyanúsított személyek előzetes letartóztatásának meghosszabbítására vonatkozó indítványát. A felvételek állítólag alátámasztják, hogy politikusok, az üzleti élet képviselői és ügyvédek igyekeztek befolyásolni a legsúlyosabb büntetőügyek kivizsgálását. Ezt követően hozták nyilvánosságra a videót, amelyen Fico, Kaliňák, Para, Bödör és Tibor G. fia látható egy vadászházban.
Megosztás
Címkék