2021. május 22., 08:39

Fico rendőrháborúról beszél a Zurian-ügy kapcsán

Robert Fico, a Smer-SD elnöke rendőrháborúról beszél a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) volt főnökénél tartott razzia kapcsán. Azt állítja, Branislav Zuriant olyan apró vétségekkel gyanúsítják, melyek miatt nem kellene rátörni az ajtót.

Fotó: TASR
Először megegyeznek vele, hogy távozik, aztán szétrúgják az ajtaját”

- jelentette ki Fico, hozzáfűzve, hogy ráadásul ezt az egészet az ellenzék kriminalizálására használják fel, és visszaélnek a büntetőjoggal.

Ez már a második ilyen hallatlan eset. Apró vétség miatt ilyen rajtaütést tartani a NAKA volt főnökénél. Mert csupán kis szabálysértések azok, amiket felrónak neki. Semmi olyasmit, ami miatt szét kellene rúgni az ajtaját. Ha otthon lett volna, akkor most rendőrségi őrizetben lenne”

- szögezte le a Smer elnöke.

Ficónak afelől sincs kétsége, hogy az őrizetbe vétel után vizsgálati fogságba helyezték volna. Szerinte egyetlen ügyész sem akadt volna, aki veszi a bátorságot és nem javasolja vizsgálati fogságba helyezését. „Szerintem vizsgálati fogságba dugták volna, és megint valami őrültség miatt” - tette hozzá.

Zuriant állítólag meggyanúsította a rendőrség belső ellenőrzési osztálya. A Denník N értesülései szerint pénteken reggel rendőrségi akció volt Zurian poprádi otthonában, ő azonban külföldön tartózkodik. Branislav Zurian május 15-ével kérte felmentését a posztjáról, egyúttal a rendőrségtől is kilépett.

Megosztás
Címkék