2019. december 8., 12:23

Fico nélkül zajlott pártja ünnepi kongresszusa, kórházba kellett szállítani

Hiába várták a Smer-SD küldöttei elnöküket, Robert Ficót és annak ünnepi beszédét tegnap a pozsonyi Inchebában, ahol jubileumi közgyűlést tartottak. A pártelnök röviddel annak kezdete előtt újságíróknak jelentette be, hogy vérnyomás-problémái miatt kórházba kell mennie.

Fico most először hiányzott az elnöki asztaltól
Fotó: TASR

A vezető kormánypárt alakulásának 20. évfordulóját ünnepelte és egyben a választásokra próbált előkészülni, de az elnöki pulpituson a párt történetében először Fico nem foglalt helyet. Helyette Peter Pellegrini kormányfő, a pár alelnöke beszélt, aki elmondta, hogy Fico ünnepelni akart, de magas vérnyomása miatt kórházba kellett mennie. Szavait azzal zárta, hogy gyors gyógyulást kívánt neki. Pellegrini kifejtette, hogy a párt a legnehezebb választások elé néz a története során.

Robert Fico egészségi állapotának bizonyára nem tett jó, hogy stresszes időszakon van túl, a héten rasszizmussal gyanúsították meg, mivel védelmébe vette Milan Mazurek, ĽSNS-es képviselőt, vagyis annak romákkal kapcsolatos megnyilvánulásait. A volt kormányfő egészsége már régebb óta rendetlenkedik, 2016-ban szívműtéten is átesett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.