2022. február 18., 11:55
Frissítve: 21:20

Fico: Mikulec csak Matovič bábja, akinek parancsára el kell pusztítani az ellenzéket

A szlovák parlamentben ezúttal is forrnak az indulatok. Az ellenzék Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert szeretné leváltani – megint. A Smer vezetője, Robert Fico éles szavakkal bírálta Mikulecet, szerinte Matovič bábja egyetlen céllal – szétverni az ellenzéket.

Fico
Fotó: TASR
Mikulec csak egyszerű figura, aki piszkos munkát végez

– jelentette ki Robert Fico.

Fico szerint Mikulec csak rámutatott az ujjával valakire és már vitték is a börtönbe. A Smer elnöke azt mondja, erre kiváló példa Dušan Kováčik különleges ügyész ügye. 

Fico szerint a rendőrségnek egyáltalán nincs szabad keze, ugyanis a rendőrök konkrét utasításokat kapnak. Arra is utasítást kaptak, hogy manipuláljanak folyamatban lévő nyomozásokat.

A Smer elnöke bírálta Daniel Lipšic különleges ügyészt  és Zuzana Čaputová államfőt is, amiért megvédte a NAKA volt nyomozóit. A vitába eddig 16 képviselő jelentkezett, ebből hárman az OĽaNO frakciójából. A pénzügyminiszter, Igor Matovič is jelezte felszólalási szándékát. 

Igor Matovič felszólalásában Ficót bírálta, amiért pont ő beszél erkölcsről, miközben 12 éven át lopott. " Nem szégyelli magát? Több mint 12 éve meglopta az országot, és ön mutogat it ujjal?" - fogalmazott Matovič. A pénzügyminiszter azt mondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy Fico soha ne kerüljön vissza a hatalomba.
Véget ért a mai parlamenti vita. A képviselők jövő héten kedden (február 22-én) folytatják tovább Roman Mikulec leváltásáról szóló vitát. Összesen 15 felszólaló maradt, akik szót kértek a vitában.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.