2020. november 5., 17:45

Fico Čaputová válaszára vár

A Smer-SD elnöke, Robert Fico elvárja a köztársasági elnöktől, hogy reagáljon a hétvégi országos tesztelés jogi hátterére. Elsősorban azt szeretné megtudni, vajon nem tartja-e alkotmánysértőnek az idegen országokból érkező katonák bevonását.

Robert Fico
Fotó: TASR

Robert Fico a napokban levelet írt Zuzana Čaputovának, amelyben kérdőrevonja, miért is hallgat ez ügyben. Az ellenzéki politikus azt állítja, hogy csak az államfőnek van joga katonákat behívni vészhelyzet esetén.

Fico kritizálta Mária Patakyová emberjogi biztost is, mert kimondta, hogy a negatív teszt kikérése a munkahelyeken  vagy a boltokban nem alkotmányellenes és nem sérti az egyéni szabadságjogokat.

A Smer vezére szerint a jelenlegi kormány szereti a krízishelyzeteket és a vészhelyzetet, mert bármit megtehetnek, nem senki sem vonja őket felelősségre.

Fico bírálta a szerdai parlamenti szavazást is, ahol a képviselők megszavazták az európai Interparlamentáris Unió szlovák baráti tagozatának létrehozását, de kihagyták az ĽSNS-t és Ľubos Blahát (Smer-SD).

Szerinte az ellenzéknek joga van ehhez a csoporthoz tartozni, de a koalíció eldöntötte, hogy Ľuboš Blahát (Smer-SD) és az ĽSNS képviselőit a világnézetük miatt hagyják ki a tagozatból.

Fico elmondta,

ez gyakorlatilag visszaélés és a demokrácia szembeköpése.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.