2020. szeptember 4., 12:00

Fico: Az idő minket igazol, ez csak egy átmeneti állapot

Robert Fico, a Smer elnöke kijelentette, hogy a tizenkét év sikeres kormányzás után most más kabinetnek kellett átadni a stafétát.

Fotó: TASR

Fico a Tablet Tv-ben fejtette ki, hogy a jelenlegi kormánykoalíció nagyon nehéz és viharos időszakot fog átélni.

A volt kormányfő nem látja hosszúéletűnek a koalíciót, a Smer ellenzéki szerepe csak egy átmeneti időszak.

A Pellegrini-féle Hlas pártba való távozókat nem tartja az ellenségeinek, a jelenlegi kormánykoalícióval szemben határozza meg magát.

Fico úgy gondolja, hogy a Smer megtette az összes szükséges fontos lépést ahhoz, hogy egy nagyon konstruktív baloldali pártként lépjenek fel a kormánnyal szemben.

„Azok az emberek, akik elmentek a Smerből, liberálisan gondolkodnak, és az idő megmutatja, hogy hol van a Smer és hol lesznek ezek az emberek” – nyilatkozta Fico.

A Smer visszahívta Peter Pellegrinit, a parlament alelnöki funkciójából, és helyére a párt alelnökét, Juraj Blanárt jelöli a pozícióra.

Fico szerint a Számvevőszék (NKÚ) vezetői posztja mindig is az ellenzéket illette meg, épen ezért egy Smeres politikusnak kell betöltenie.

A párt jelenleg aláírást gyűjt a pénzügyminiszter, Eduard Heger (OĽaNO) és a szociális miniszter, Milan Krajniak (Sme rodina) leváltása érdekében.

Hegernek azt vetik a szemére, hogy minden OĽaNO-s személynek jogi szolgáltatásokat nyújt, akik a párt jóvoltából kerültek hivatali funkcióba. Fico szerint ez visszatetsző az emberek számára, mert mit szólnának, ha egy tanácsadó tizenhárom irodából kapna pénzt.

Milan Krajniakot azért szeretnék meneszteni, mert vissza akarja vonni a 13. nyugdíjról szóló rendeletet, amelyet a Smer nyújtott be az előző ciklusban. Ehelyett azonban az állam 300 eurós szociális juttatásokat fizet, ami Fico szerint nem elegendő.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.