2022. február 1., 20:43

Fico: Az amerikai kormányzat befolyása alatt áll az államfő és a kormány

Ignorálja a valóságot és az amerikai kormányzat befolyása alatt áll az államfő és a kormány – jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke Zuzana Čaputová államfő keddi, Ukrajnával kapcsolatos nyilatkozatának margójára.

Robert Fico
Fotó: TASR

Fico szerint Čaputová továbbra is riogat és figyelmen kívül hagyja a hazai közvélekedést. „Meg kellene fontolnia az amerikai állásponttal kapcsolatos egyoldalú megnyilvánulásait és inkább az ország valódi problémáival foglalkozni” - mondta a Smer-SD elnöke, hozzátéve, hogy a legnagyobb probléma biztosan nem az orosz fenyegetés, hanem a

felháborító drágulás és az alkalmatlan kormány”.

Az államfő kedden kijelentette, hogy Szlovákia érdeke a keleti határainak, valamint a NATO keleti szárnyának megerősítése, ehhez pedig értelmes lépésekre és az értékrendszerünk melletti világos kiállásra van szükség. Čaputová azt is hozzátette, nem tartozik Oroszország legitim jogai közé, hogy más népek sorsáról határozzon, figyelmen kívül hagyva azok érdekeit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.