2023. augusztus 27., 14:56

Fico: A Smer-SD ellenőrizni fogja a választások eredményét

A közszolgálati RTVS 5 percel 12 előtt című politikai viatműsorának második részében Robert Fico, a Smer-SD elnöke és Eduard Heger (Demokrati) volt kormányfő fejtette ki elképzeléseit.

Homlokegyenest ellenkezőleg
Eduard Heger - Robert Fico
Fotó: TASR/ma7

A legnagyobb ellenzéki párt vezére kijelentette, hogy a parlamenti választások napján valamennyi választási jegyzőkönyv rendelkezésükre áll majd, így ellenőrizni tudják a végeredményt. Mint megjegyezte, az embereknek nem lenne szabad tartaniuk a választások elcsalásától.

Eduard Heger annak a véleményének adott hangot, hogy a Smer-SD a választások után szeretné leállítani a különböző nyomozásokat és egyáltalán nem fontos számára a szociális biztonság.
Nem tartok semmitől. Látom, hogy a határidőt szeptember 30-ig meghosszabbították, hogy a bűnüldöző szervek vegzálhassák az ellenzéket"

- mondta Fico.

Eduard Heger erre úgy reagált, hogy eddig senkit sem  csuktak le és nem is fognak lecsukni, mivel erre van az igazságszolgáltatás, amely szabad kezet kapott.

Pártjának esetleges parlamentbe kerülésével szeretnének több pénzt biztosítani az egészségügynek, 200 új járóbetegrendelőt létrehozni, folytatnák a kelet-szlovákiai beruházásokat és el akarják érni, hogy az önkormányzatoknak több pénzük és nagyobb hatáskörük legyen.

Míg Fico szerint az építőipar stagnál, addig Heger úgy látja, hogy folyamatosan növekedik.

A Smer-SD kész megszüntetni a Közbeszerzési Hivatalt és a pályázatok más rendszerét alakítaná ki. Hajlandó volna nagy közberuházásokat is valóra váltani  és elutasítja a kiadások négy százalékos felső határát.

Az ellenzéki politikus bírálta a Heger-kormányt amiatt, hogy közkiadások 0,7 százalékos deficitjét 7 százalékra növelte. Ezzel Szlovákia a második legszegényebb ország lett és a bérek sem növekedtek.

Heger megjegyezte, hogy kormánya négy válság közepette működött. Az elmúlt három év alatt azonban segített az embereknek a pandémia idején, megvédte a háztartásokat az energiaválság következményeitől, emelte a nyugdíjakat és segítette a családokat is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.