2021. szeptember 13., 19:53

Fekete Irén: Életre szóló élmény volt a pápával való találkozás

Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke azon szerencsések közé tartozik, aki ma a köztársasági elnöki palota kertjében találkozhatott a Szentatyával. Ahogy portálunknak elmondta, kissé meglepetten bontotta fel a meghívót, ami egyenesen az államfőtől érkezett, és úgy értékelte, hogy a szövetség harmincéves munkáját ismerték el a meghívással.

Fekete Irén
Médialapozó
Fotó: Fekete Irén közösségi oldala
Közös szelfi Csémi Szilárddal

„Nem volt kérdés, hogy elmegyek és kihasználom ezt a rendkívüli lehetőséget, hogy találkozhatok a pápával. Magában az elnöki palota kertjében is életemben most jártam először. A vendégek közt sok politikust, parlamenti képviselőt, az egyházak képviselőit véltem felfedezni.”

Felejthetetlen élmény volt, ahogy a pápa és az államfő beléptek a színpadra és szívhez szólóan beszéltek mindketten. Síri csendben hallgatta mindenki, a több száz meghívott, szinte ittuk a Szentatya szavait. Meghitt, ugyanakkor nagyon egyszerű volt az egész. Ferenc pápában egy alázatos, de jó kedélyű, vidám embert ismertem meg, és ahogy beszélt, szinte lejött a színpadról az energia”

– idézi fel a nem mindennapi élményt.

Fekete Irén - Ferenc pápa2
Fotó:  Fekete Irén közösségi oldala
Szívhez szóló beszédet mondott a pápa

A meghívólevélben az is szerepelt, milyen öltözékben illendő megjelenni a pápa előtt. A fehér és sárga szín és csillogó anyagok kerülendők voltak, ajánlatos volt a zártabb kosztüm, térd alatti szoknyával, ékszerből is csak egyszerűt lehetett felvenni. A férfiak csak sötét öltönyben jelenhettek meg. Ő Bocskai-kosztümben és befont hajjal jelent meg a jeles eseményen.

A részvétel természetesen regisztrációhoz és oltottsághoz volt kötött. A bejáratnál átvizsgálták a kézitáskákat és megmotozták az érkezőket. Minden székre már oda volt készítve fejhallgató, amin keresztül a pápa beszédét tolmácsolták.

Fekete Irén az elnöki palota kertjében találkozott össze Csémi Szilárddal, a cserkészszövetség ügyvezetőjével, aki szintén meghívást kapott.

Életre szóló élmény volt a mai nap, a pápa szavai a szívemig hatoltak. S ezekből annyit töltekeztem, hogy egy ideig biztosan elég lesz”

– mondta a mai nap margójára Fekete Irén.

Fekete Irén - Ferenc pápa
+2 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.