2021. szeptember 13., 09:44
Frissítve: 15:04

Az államfő Ferenc pápával találkozott az elnöki palotában

Zuzana Čaputová államfő hétfő reggel Ferenc pápával találkozott az elnöki palotában.

Ferenc pápa
Fotó: TASR

Az államfő négyszemközt tárgyalt a Szentatyával.

Jelen volt még egy tolmács is, aki Ferenc pápának fordított. Zuzana Čaputová az anyanyelvén, Ferenc pápa pedig olaszul beszélt.

Általában az ilyen találkozókra 15 percet szoktak szánni, az államfő azonban „átlagon felüli” időt kapott.

A hírek szerint a Szentatya az államfő szűk családjával is találkozik majd, ezt követően közösen nyilvános beszédet tartanak.

Azon a rendezvényen, amely a hivatalos üdvözlő ceremóniát követi, körülbelül 500 meghívott vendég vesz részt a politikai és a társadalmi élet képviselői közül.

Ferenc pápa szeptember 15-ig lesz Szlovákiában. Pozsonyon kívül Kassára, Eperjesre és Sasvárra is ellátogat. Találkozik a közélet, valamint a zsidó és roma közösségek képviselőivel is. Sasváron homíliával egybekötött szentmise szerepel a Szentatya programjában.
Čaputová: A válságokat egyedül együttműködéssel lehet megoldani

Nem győzelemmel és vereséggel kell végződnie minden igyekezetnek, társadalmi vitának és politikai versengésnek, hanem megértéssel és a megállapodással. A világban válságok vannak, és az egyetlen módja annak, hogy ezekkel megbirkózzunk, az az együttműködés.

Az egyetlen dolog, amire szükségünk van, az az emberség, és annak tudatosítása, hogy az emberek egy egységet alkotnak.

Ezt Zuzana Čaputová államfő közölte a beszédében, amelyet Ferenc pápa szlovákiai látogatása alkalmából mondott az elnöki palotában.

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.