2021. augusztus 5., 13:03
Frissítve: 14:32

Ezúttal erélyesen fellépett a tüntetőkkel szemben a rendőrség - nem lesz útblokád

Egy időre lezárták a tüntetők a pozsonyi Hodzsa tér körüli utcákat. Tüntetők egy csoportja a Szabadság tér közelében lévő utat is le akarta zárni, de a rendőrség visszaszorította őket a járdára.

tüntetés
Fotó: TASR

Beavatkoztak a rohamrendőrök a Hodzsa téren tüntetők egy csoportja ellen is, akik elállták az utat a tér közelében.

A rendőrség visszaszorította a tüntetőket az útról az elnöki palota előtti térre, és megpróbálja megakadályozni, hogy leállítsák a forgalmat az utakon.

Pozsony központjában közlekedési dugók kezdtek kialakulni. Az előre be nem jelentett Szabadság téri demonstráció résztvevőinek egy csoportja is átment a Hodzsa térre.

Helyreállt a forgalom a pozsonyi Hodzsa téren, járnak a trolik is

Délutánra helyreállt a forgalom a Hodzsa téren, újra közlekedik a 203-as, a 207-es és 212-es troli. Az RTVS korábban azt tanácsolta az autósoknak, a tüntetés miatt kerüljék el ezt az útszakaszt.

A rendőrök ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. A Hodzsa téren helyreállt a forgalom, a tömegközlekedés is zavartalan.

A pozsonyi városi rendőrség járőrei a helyszínen vannak, és együttműködnek az állami rendőrséggel. Minden fontos változásról folyamatosan tájékoztatunk" - közölte a főváros önkormányzata a közösségi hálón, és hozzátették, több intézkedést is elrendelnek.

Együttműködnek az állami rendőrséggel, megerősítik a térfigyelő kamerarendszert, a kerületi rendőr-főkapitányság képviselői rész vesznek a válságstáb ülésein, a Városi Tömegközlekedési Vállalat tartalékjárművek üzembe helyezését készíti elő stb.

A csütörtöki útlezárás azután kezdődött, hogy a Szabadság téren (Námestie slobody) tartott, előre be nem jelentett tüntetésről demonstrálók egy csoportja átvonult a Hodzsa térre. Az elnöki palota felé tartva a Szabadság téren is megpróbálták eltorlaszolni az utat, de a rendőrség időben közbelépett, és visszaszorította a járdára a demonstrálókat. Csütörtökön a pozsonyi Hodzsa téren és a Szabadság téren az oltás, a tesztelés, a járványügyi intézkedések, a kormány és a parlament, Zuzana Čaputová köztársasági elnök és a sajtó ellen tüntettek a demonstrálók.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.