2020. október 26., 18:31

Étel és kávé csak elvitelre? - VIDEÓ

Vannak olyan kávézók és éttermek, amelyek a koronavírus második hulláma során még a víz fölött maradnak, ám vannak olyanok is, akik már nagyon a végét járják. Stábunk ismét útra kelt, hogy felvidéki magyar  vendéglátóhelyek tulajdonosait kérdezze arról, mennyire tudják tartani a lépést a rájuk vonatkozó intézkedésekkel és szigorításokkal.   

A tulajdonosok valamennyien elmondták, hogy alig lábaltak ki a tavaszi korlátozások süllyesztőjéből, mire stabilizálódott volna a helyzetük, újabb érvágást kellett elszenvedniük. 


Sokan vitatják a korlátozások ésszerűségét. A bizonytalanság és kilátástalanság pedig nagy nyomást jelent számukra, a legnagyobb problémának azt tartják, hogy nem látják, mikor lesz vége ennek az időszaknak. Meddig kell kitartaniuk és meddig érdemes? 


Vannak éppen ezért olyan vállalkozások, amelyek szüneteltetik működésüket a jelenlegi korlátozások idejére, mint például a dunaszerdahelyi Lorians Étterem,  de a nagymegyeri Big Man Pub tulajdonosa komoly gondokról számolt be kameráinknak. 
A mátyusföldi Taxon étterem a környék egyik kedvelt helye, amelynek, csakúgy, mint a  galántai Esterházy kávézónak nagy anyagi kiesést jelentenek az ilyenkor esedékes bálok, szalagavatók, borkóstolók és hasonló társasági események. 


Mindegyik tulajdonos őszintén reméli, hogy lesz annyi lelki és anyagi tartalékuk, hogy az elkövetkezendő időszakból a lehető legrövidebb idő alatt állhassanak talpra. 
Megosztás
Címkék